ZZP, de opdrachtgever en DBA

Voorkom problemen en houd een goede rittenregistratie bij

Op 2 februari 2016 ging de Eerste Kamer akkoord met het wetsvoorstel Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA). Met deze wet verdwijnt de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) per 1 mei 2016. Er bestaat behoefte aan toelichting over deze nieuwe wet. We zetten de belangrijkste vragen en antwoorden hieronder voor u op een rij.

Lees verder

Houd een goede rittenregistratie bij

Voorkom problemen en houd een goede rittenregistratie bij

Heeft u een auto op naam van uw zaak en u wilt minder dan 500 km per jaar privé rijden of wanneer (uw) een werknemer de zakelijke auto niet voor privédoeleinden wil gebruiken, is er de mogelijkheid om bij de Belastingdienst een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ aan te vragen. Met deze verklaring moet u of (uw) de werknemer bewijzen dat er op kalenderjaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé is gereden. De meest gebruikte manier om dit bewijs te leveren is het bijhouden van een rittenregistratie.

Lees verder

Eindejaarstips voor ondernemingen en bv's

Eindejaarstips voor ondernemingen en bv's

Wat kunt u nog doen óf juist niet doen, om fiscaal voordeel te behalen? Gedurende het jaar zijn er fiscale zaken die aan het van het boekjaar grondig dienen te worden herzien en eventueel correcties op toepassen. Meestal zijn er zaken belangrijke waar ondernemers geen aandacht aan hebben geschonken. Zaken met fiscale consequenties. Maar waarop moet u letten?

Lees verder

Een jaarrekening opstellen: waarop moet je letten?

Een jaarrekening opstellen: waarop moet je letten?

Het opstellen van een jaarrekening is voor ondernemers met bepaalde rechtsvormen (of hun accountants) verplichte kost. Met dit document, dat je in dat geval jaarlijks moet deponeren bij de Kamer van Koophandel (KvK), maak je de financiële balans op van een specifiek boekjaar. In deze checklist lees je wat hierbij allemaal komt kijken: de jaarrekening opstellen: waarop moet je letten?

Lees verder

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"
Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

Bericht ons!

Bel ons!