Skip to main content

Particulieren

Het totaal pakket administratie

We zijn er niet alleen voor de ondernemer maar ook particulieren zijn bij ons welkom. In de praktijk merken wij dat bij veel kantoren de particulieren niet altijd de aandacht krijgen die zij verdienden. De particulier is bij ons een klant die hetzelfde aandacht krijgt als ieder ander klant.

Administratie voor particulieren

De praktijk

De meeste mensen krijgen het al benauwd als er een blauwe envelop van de Belastingdienst op de deurmat valt of dat er tegenwoordig vanuit "mijnoverheid.nl" een bericht wordt ontvangen. Daarbij vinden veel mensen het invullen van hun aangiften en het eventueel aanvragen van toeslagen een vervelende taak, terwijl er juist zo vaak veel winst voor u te behalen valt! 

We nemen deze zorg over en kunnen uw aangiften en aanvragen toeslagen verzorgen. Aangezien de Belastingdienst steeds meer aangiften zelf invult kunnen wij de ingevulde aangiften ook controleren voor u. Zo weet u zeker dat u niet te veel belasting betaalt en de toeslagen ontvangt waar u recht op heeft.

Wij merken dat nu Nederland vergrijst, er ook behoefte is bij ouderen, dat zij bijgestaan worden bij het voeren van de dagelijkse administratie. Als administratiekantoor voor particulieren kunnen wij hierbij onze diensten aanbieden.

Aangiften

De jaarlijks terugkerende aangifte inkomstenbelasting is voor de meesten een lastige opgave. Dit ondanks de faciliteiten die de Belastingdienst aanbiedt door de aangifte voor-in te vullen. De aangifte wordt vaak verzorgd en ingediend door een familielid, vriend of een kennis. De fiscale wetgeving en de regels (rechten en plichten) veranderen echter regelmatig waardoor uw belastingaangifte mogelijk onjuist kan worden ingevuld. Uit de praktijk blijkt bovendien dat het indienen van een onjuiste belastingaangifte u veel geld kan kosten!

Voor particulieren verzorgen wij de administratie zoals opmaken en indienen van aangifte en/of aanvragen van bijvoorbeeld subsidies , toeslagen bij ons op kantoor. Toch werken voor een efficiënte verloop van workflow met checklisten. We sturen u een actuele checklist toe zodat u deze op uw gemak kunt invullen en samen met de bijbehorende stukken aan ons terug kunt sturen.

Neem contact op met ons
We zijn er om te helpen

(Budget)Coaching

Een nieuw onderdeel van onze dienstverlening is coaching en begeleiding aan particulieren. Er is een groep mensen die in deze tijd, waarin er door nieuwe wetgeving veel op hen afkomt zoals wijzigingen in belastingen, toeslagen, pensioenen, verzekeringen en hypotheken, de weg daarin kwijtraakt. Ons doel is om te voorkomen dat mensen echt in de problemen komen. Wij willen mensen helpen hun financiële administratie op orde te brengen. 

Belastingzaken

Het komt nogal eens voor dat er fouten zitten in de door de belastingdienst opgelegde aanslagen. Of dat cliënten niet alle aftrekposten benut hebben waar ze mogelijk recht op hebben. Dit is met name het gevolg van de continue ontwikkelingen wat bij de belastingdienst naar voren komt. Voor deze dienst hanteren wij het zogenaamde “no cure, no pay” beginsel. Alleen als er geld teruggevorderd kan worden, moet de cliënt een vergoeding betalen. Door een pré-check van de stukken kunnen we vaak vooraf opmaken of er zin heeft een (correctie) aangifte in te dienen.

Naast de aangifte inkomstenbelasting kunnen voor u ook de volgende werkzaamheden verrichten:

  • aanvragen/wijzigen voorlopige teruggaaf
  • aanvragen/wijzigen huurtoeslag (huursubsidie)
  • aanvragen/wijzigen zorgtoeslag
  • aanvragen/wijzigen kinderopvangtoeslag
  • aanvragen/wijzigen kindertoeslag
  • aangifte van successierechten
  • bezwaarschriften en overige correspondentie met de Belastingdienst
  • advies en meer
Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"