Skip to main content

Onterechte naheffing nu dga geen ondernemer is

17-12-2012 | Onterechte naheffing nu dga geen ondernemer is

Het arrest Van der Steen heeft de BTW-positie van een directeur-grootaandeelhouder (dga) ingrijpend gewijzigd. Het Europese Hof van Justitie besliste namelijk dat een dga geen ondernemer was voor de BTW.

Lees verder

Nieuwe milieu- en energielijst voor 2013

17-01-2013 | Nieuwe milieu- en energielijst voor 2013

U kunt dit jaar weer profiteren van de fiscale voordelen als u investeert in milieuvriendelijk of energievriendelijke bedrijfsmiddelen. Of uw investering in een bedrijfsmiddel in aanmerking komt voor deze regelingen kunt u controleren op de recent gepubliceerde milieu- en energielijst.

Lees verder

Geen aftrek voor BTW op loon in natura

14-01-2013 | Geen aftrek voor BTW op loon in natura

U mag de BTW op loon in natura alsmede voor spijzen en dranken die worden verstrekt aan personeel tegen een niet-kostendekkende vergoeding niet in aftrek brengen. De Hoge Raad gaf recent aan dat deze aftrekuitsluiting niet in strijd is met het Europese Recht.

Lees verder

Latere inhaal salaris DGA onder omstandigheden mogelijk

09-01-2013 | Latere inhaal salaris DGA onder omstandigheden mogelijk

Onder omstandigheden kan een directeur-grootaandeelhouder (DGA) een tijdelijk verlaagd salaris in een later jaar inhalen en ten laste van de winst over dat jaar van zijn BV brengen. Dit blijkt uit een recente uitspraak van de rechtbank te Leeuwarden.

Lees verder

Telefoon of computer: de fiscus loep!

21-12-2012 | Telefoon of computer: de fiscus loep!

Mobiele telefoons zijn tegenwoordig erg compleet. Zeker de zogenaamde smartphones hebben mogelijkheden die behoorlijk gelijken op die van een kleine laptop. En wat te denken van de tablets? Ook met dit soort apparaten en kleine computers is het tegenwoordig mogelijk om te bellen en te internetten. Kortom, het onderscheid tussen de computer en telefoon wordt kleiner en het is daardoor niet altijd even gemakkelijk om te zeggen wat je nu eigenlijk in je handen hebt.

Lees verder

DGA: In 2013 is het gebruikelijk loon € 43.000

14-12-2012 | In 2013 is het gebruikelijk loon € 43.000

14 december 2012 - Het gebruikelijk loon voor een directeur-grootaandeelhouder (dga) stijgt volgend jaar van € 42.000 naar € 43.000. U moet over dit gebruikelijk loon van de dga loonheffingen berekenen en afdragen.

Lees verder

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"