Skip to main content

Verbod privégebruik dga aan kant geschoven

19-05-2017 | Verbod privégebruik dga aan kant geschoven

Als een directeur-grootaandeelhouder (dga) in zijn arbeidsovereenkomst opneemt dat hij een aan hem ter beschikking gestelde auto niet privé gebruikt, kan de inspecteur stellen dat deze bepaling geen realiteitswaarde heeft en naheffen. De dga kon namelijk zelf het gebruik van de auto bepalen.

Lees verder

Fraude bij urenregistratie leidt tot ontslag

05-05-2017 | Fraude bij urenregistratie leidt tot ontslag

Past een werknemer bewust in zijn voordeel de urenregistratie aan, dan kan dit een dringende reden vormen voor ontslag op staande voet. Dit blijkt uit een recente zaak bij de kantonrechter in Haarlem.

Lees verder

Pas op bij afkoop pensioen dga stamrecht

11-04-2017 | Pas op bij afkoop pensioen dga stamrecht

Directeuren-grootaandeelhouders (dga’s) die naast een pensioen in eigen beheer ook nog een stamrecht op de balans hebben staan, kunnen voor een vervelende verrassing komen te staan als zij hun pensioenpotje willen afkopen. Dat blijkt uit een reeks vragen en antwoorden die het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen (CAP) van de Belastingdienst heeft gepubliceerd.

Lees verder

Dien voor 1 april uw BTW-correctie in

21-03-2017 | Dien voor 1 april uw BTW-correctie in

Uw organisatie is verplicht om eventuele fouten in de ingediende BTW-aangifte aan de Belastingdienst te melden. Geeft u te weinig BTW aan in de aangifte, dan kunt u de betaling van belastingrente voorkomen als u binnen drie maanden na afloop van het jaar een suppletieformulier invult. Voor de BTW over 2016 moet dat dus vóór 1 april 2017.

Lees verder

Betaaltermijn mkb-facturen op de schop

16-02-2017 | Betaaltermijn mkb-facturen op de schop

De Tweede Kamer is onlangs akkoord gegaan met de Wet uiterste betaaltermijn van zestig dagen. Hierdoor gaan de regels over de betaaltermijn van mkb-facturen op de schop. Dit moet ertoe leiden dat de facturen van mkb-ondernemingen eerder betaald worden.

Lees verder

Procedure btw-teruggaaf vereenvoudigd

27-01-2017 | Procedure btw-teruggaaf vereenvoudigd

Zoals bekend, kan uw BV de btw op een oninbare vordering terugvragen bij de Belastingdienst. Vanaf 2017 is deze procedure vereenvoudigd. En hoe zit het eigenlijk met de btw als u zelf een factuur niet of slechts gedeeltelijk betaalt?

Lees verder

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"