• Start
  • Actueel
  • Bepalen privékilometers straks de bijtelling?

21-01-2013 | Bepalen privékilometers straks de bijtelling?

Werknemers die veel privékilometers rijden met de auto van de zaak moeten binnenkort waarschijnlijk ook meer bijtelling betalen. Dit maakte staatssecretaris Weekers van Financiën onlangs bekend. Weekers gaat dit plan de komende tijd nog uitwerken.

Momenteel betalen alleen werknemers met een auto van de zaak die meer dan 500 privékilometers rijden een bijtelling. In de bijtelling speelt alleen de zuinigheid van de auto een rol. Hoeveel privékilometers de werknemer rijdt is niet van belang. Staatssecretaris Weekers wil hier verandering in brengen en een gestaffelde bijtelling invoeren. Werknemers die veel privékilometers rijden met de auto van de zaak moeten meer bijtelling betalen, dan werknemers die weinig privékilometers maken.

Strippenkaart voor oldtimers

Daarnaast komt staatssecretaris Weekers van Financiën binnenkort met een wetsvoorstel voor de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor oldtimers. Deze vrijstelling is namelijk vervallen, maar er komt mogelijk een uitzondering voor uitsluitend hobbymatig gebruik van de oldtimer. Deze oldtimers komen slechts beperkt op de openbare weg en zouden dan toch volledige motorrijtuigenbelasting moeten betalen. Een mogelijkheid is om een strippenkaart in te voeren, waarbij u met de oldtimer 20 of 25 dagen de weg op mag zonder dat u de vrijstelling voor de motorrijtuigenbelasting kwijtraakt.

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"
Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

Bericht ons!

Bel ons!