Skip to main content

Startersbegeleiding

Een goed begin is het halve werk

Al een Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP)? Of bent u van plan uw eigen bedrijf te beginnen? Gewoon doen. Maar met de nodige zorg en aandacht aan bepaalde punten. Een bedrijf beginnen is meestal niet “zo gezegd, zo gedaan”. Zeker in de beginperiode zijn er meer vragen dan antwoorden.

Betrokken coaching!

Optimale begeleiding

Een eigen bedrijf? Gewoon doen. Maar met de nodige zorg en aandacht voor bepaalde punten.

Nadat u heeft besloten om voor uzelf te beginnen, komt er namelijk heel wat op u als ondernemer af. Het ondernemingsplan. Financieringsaanvragen (indien nodig). De fiscus. Inrichting en opzetten van administratie. Vergunningen.

Welke rechtsvorm is het beste? Hoe worden de zaken intern geregeld? Moet een starter een pand huren of kopen? Hoe ziet de marketing er uit? Wat zijn de korte termijn verwachtingen en wat zijn de doelstellingen? Wel of niet (gelijk) met personeel aan de slag?

Zoals gezegd, een bedrijf beginnen is meestal niet “zo gezegd, zo gedaan”. Zeker in de beginperiode zijn er meer vragen dan antwoorden. U kunt hierbij zeker hulp gebruiken.

Onze ondersteunende en adviserende rol hierin beslaat diverse facetten bij het zorgvuldig en doordacht starten van een bedrijf. Een voorbeeld is het fundament van elke onderneming: de juiste keuze van de rechtsvorm. Maar wij denken dan ook mee over de inrichting van de administratie.

We weten heel goed uit honderden dan wel duizenden verschillende ervaringen dat het voor startende ondernemers ontzettend belangrijk is om een aantal zaken al in het eerste stadium geregeld te hebben.

De administratie

Hart van een bedrijf: de administratie. Zorg er goed voor!

Een van de zaken in het eerste stadium die geregeld moet worden. Dit betreft vanzelfsprekend veelal de administratie en alle zaken die daarmee samenhangen. Het is niet erg als men niet op de hoogte is van alle regels, normen, de "do's & don'ts" met betrekking tot administratie en boekhouding. Laat staan de soms ingewikkelde en steeds veranderende fiscale wetgeving.

Het is wél erg als men er niets aan doet. De kunst is dan daarom juist alles op tijd te doen. Schroom niet in dit geval om meteen te handelen en denk tevens niet; “Dat komt later wel! Nu eerst even meer aan verkoop en relatiemanagement doen”. Het is heel erg begrijpelijk voor een starter (überhaupt een ondernemer) zich met zijn "core-business" bezig te houden.

U kunt ons inschakelen om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen bij het maken van weloverwogen beslissingen en wat er in ieder geval geregeld moet worden. Daarbij wordt rekening gehouden met het administratief systeem (software, kassa en al dan niet web-based) dat bij de onderneming én bij de ondernemer gaat passen.

Neem contact met ons op
we helpen je verder

Wat heb je aan ons

Een greep uit onze diensten als toegevoegde waarde

Eén van de voornaamste zorgenkindjes van vele bedrijven is het ‘debiteurenbeheer’. Het opzetten van een administratie is voor de meeste starters niet ingewikkeld, maar het verdient wel degelijk de professionele aandacht om vooraf goed en weloverwogen na te denken en van begin af aan daadkrachtig te handelen. Ook in verband met eventuele groeimogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de algemene voorwaarden en of alle offertes, opdrachtbevestigingen, (mantel)overeenkomsten en of deze juridisch goed in elkaar zit.

  • begeleiden bij de keuze van de rechtsvorm
  • adviseren over belastingvoordelen
  • aanmelden van de onderneming bij diverse instanties
  • controle van de toepassing modelovereenkomsten in het kader van DBA (zo lang van toepassing)
  • functioneren als gesprekspartner bij financieringsaanvragen bij een bank
  • opzetten van een financiële en/of loonadministratie
  • opstellen van begrotingen en (tussentijdse) rapportages

Ondernemingsplan

Een ondernemingsplan is waardevol als het gebruikt wordt

Een bedrijf staat of valt met een gedegen plan. De groeimogelijkheden worden realiteit met een realistische logboek, "een ondernemingsplan". Onze begeleiding hierin is snel, eenvoudig én efficiënt! U legt al uw wensen, ideeën en plannen allereerst vast in een ondernemingsplan. Dat spreken wij graag met u door. Samen met u zetten we de puntjes op de i. Sterker nog: wij kunnen zelfs samen met u een ondernemingsplan opstellen, inclusief een financieringsplan voor de bank. Wilt u dat we meegaan naar de bespreking van dit financiële plan? Ook dat is mogelijk.

Welke ondernemingsvorm is voor u het meest geschikt? Hoe past dit op uw financiële situatie en met welke risico’s moet u rekening houden? Met de kennis van Maxol op fiscaal, financieel en juridisch gebied zijn wij in staat om voor u de meest passende oplossing te vinden. Bovendien hebben wij door de jaren heen heel wat startende ondernemers op weg geholpen. Ook die ervaring delen we graag met u.

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"