01-05-2013 | VAR pas in 2015 vervangen door webmodule

De oude, vertrouwde Verklaring arbeidsrelatie (VAR) blijft voorlopig bestaan. Dit maakte staatssecretaris Weekers van Financiën onlangs bekend. De VAR zou in 2014 vervangen worden door een webmodule, maar de invoering hiervan wordt uitgesteld tot 1 januari 2015.

In het bericht ‘VAR vervangen door bewijs ondernemerschap’ kon u al lezen dat de discussie omtrent de invoering van een vervanging voor de VAR is losgebarsten. De huidige VAR is bedoeld om duidelijkheid te geven over de arbeidsrelatie, zodat u zeker weet of u wel of geen loonheffingen moet inhouden op de vergoeding die u aan een opdrachtnemer betaalt. Staatssecretaris Weekers wil de VAR zoals die nu bestaat echter vervangen door een webmodule, terwijl de organisaties voor zelfstandigen zonder personeel (zzp) één bewijs van ondernemerschap willen invoeren.

Invoering webmodule uitgesteld

Inmiddels heeft Weekers laten weten dat de invoering van de webmodule – zie ook het bericht ‘In de toekomst online tool in plaats van VAR’ – met een jaar wordt uitgesteld tot 1 januari 2015. De webmodule zou in het najaar van 2013 online komen en per 1 januari 2014 landelijk worden ingevoerd. Dit wordt dus met een jaar uitgesteld. Of dit te maken heeft met het voorstel van de zzp-organisaties om één bewijs van onderschap in te voeren, is onbekend. Wel heeft de Tweede Kamer beloofd om dit plan te bekijken.

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"
Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

Bericht ons!

Bel ons!