01-05-2013 | De Grondwet op je smartphone

Iedere burger wordt geacht de grondwet te kennen. Niet dat je uit je hoofd moet weten wat erin staat, maar je kunt je er bij een overtreding niet op beroepen dat je dat niet weet. Je kunt nu een gratis app downloaden met een vereenvoudigde versie van de wettekst, heb je ‘m altijd bij de hand!

In de Grondwet staan de grondrechten van de Nederlandse burgers. Dit zijn rechten die jou de vrijheid geven om je eigen leven te leiden, zonder dat de overheid daarin ingrijpt. Enkele bekende grondrechten zijn: het kiesrecht, recht op privacy, godsdienstvrijheid en vrijheid van meningsuiting. Maar je mag natuurlijk niet zomaar alles doen. Je moet bijvoorbeeld wel de rechten van je medeburgers respecteren.

Grondwet in eenvoudig Nederlands

Nu leest een wettekst niet zo lekker weg. Vandaar dat een versie in eenvoudig Nederlands een welkom alternatief is. Samen met een commissie van staatsrechtdeskundigen herschreef communicatiebureau BureauTaal vijf jaar geleden de grondwet in begrijpelijke taal. De SDU gaf het als boek uit. Maar de tijden zijn veranderd, dus je kunt hem nu ook als gratis app downloaden. Dan kun je de grondwet dus altijd en overal snel even inkijken op je smartphone. De app 'Grondwet' kun je gratis downloaden voor iPhone en voor Android.

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"
Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

Bericht ons!

Bel ons!