• Start
  • Actueel
  • Voorkom belastingrente door voorlopige aanslag

22-04-2013 | Voorkom belastingrente door voorlopige aanslag

U kunt de heffing van belastingrente voorkomen door tijdig een voorlopige aanslag aan te vragen. Heeft u nog geen aangifte ingediend, vraag dan vóór 1 mei om een voorlopige aanslag of wijzig de eerder ontvangen voorlopige aanslag.

Sinds 1 januari 2013 geldt de nieuwe belastingrente voor aanslagen waarvan het tijdvak op 1 januari 2012 of later aanvangt. Bij uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting over 2012 kunt u dus te maken krijgen met deze belastingrente. De belastingrente sluit aan bij de wettelijke rente voor niet-handelstransacties voor consumenten. Deze rente bedraagt nu 3% en is daardoor hoger dan de heffingsrente eind 2012 van 2,25%.

Voorlopige aanslag aanvragen of wijzigen

U kunt de heffing van deze belastingrente beperken en soms zelf voorkomen. Heeft u nog geen aangifte ingediend of uitstel gekregen voor het indienen van de aangifte, dan kunt u de belastingrente voorkomen door een voorlopige aanslag 2012 vóór 1 mei van dit jaar aan te vragen of te wijzigen. Dit geldt uiteraard alleen als de aanslag naar aanleiding van uw aangifte gelijk is aan de voorlopige aanslag. Heeft u vóór 1 april een aangifte ingediend, dan krijgt u ook niet te maken met de nieuwe belastingrente.

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"
Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

Bericht ons!

Bel ons!