Tweede Kamer stelt plannen voor BGL uit

24-12-2014 | Gaat BGL nog wel door?

Het plan om de Verklaring arbeidsrelatie (VAR) in 2015 te vervangen door de Beschikking geen loonheffingen (BGL) is op veel kritiek gestuit. De Tweede Kamer heeft daarom besloten de behandeling van het plan uit te stellen.

Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft meer tijd nodig om een nieuw systeem te ontwikkelen en in te voeren. Daarnaast is er van bijvoorbeeld FNV Zelfstandigen, VNO-NCW en MKB-Nederland behoorlijk veel weerstand tegen de nieuwe systematiek. De Tweede Kamer moest het plan voor de BGL nog bespreken, maar heeft nu besloten de behandeling voor onbepaalde tijd uit te stellen.

BGL zorgt voor meer werkgeversrisico’s

Het is dus nog maar de vraag of de BGL er in de toekomst gaat komen. FNV Zelfstandigen wil dat het kabinet eerst ook het brede onderzoek van de diverse departementen naar de positie van de zzp’er afwacht. De uitkomsten van dat onderzoek komen in de loop van 2015. De staatssecretaris zou volgens FNV beter kunnen kijken of partijen specifieke afspraken per sector kunnen maken. VNO-NCW en MKB-Nederland zijn ook niet blij met de plannen, omdat het meer administratieve lasten en risico’s voor werkgevers betekent. Opdrachtgevers worden immers onder de plannen medeverantwoordelijk voor de beoordeling van de arbeidsrelatie. Hierdoor zouden zzp’ers minder opdrachten kunnen krijgen. Voorlopig is de invoering van de BGL dus uitgesteld.

bron: Rendement

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"
Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

Bericht ons!

Bel ons!