Belastingontwijking box 3 onder de loep

17-11-2015 | Belastingontwijking box 3 onder de loep

De Belastingdienst zal in 2016 bedacht zijn op constructies die opgetuigd worden om de nieuwe vermogensrendementsheffing te ontlopen. Staatssecretaris Wiebes van Financiën zal hierbij ook kijken naar een overheveling van het vermogen van box 3 en naar box 2.

Door de op Prinsjesdag aangekondigde hervorming van de vermogensrendementsheffing, gaat u meer belasting betalen over uw vermogen als uw vermogen in box 3 meer bedraagt dan € 100.000. Verschillende partijen in de Tweede Kamer vroegen zich tijdens de behandeling van het Belastingplan 2016 af of de staatssecretaris verwacht dat veel vermogende in 2016 hun vermogen nu elders gaan stallen om deze hogere heffing te ontwijken, bijvoorbeeld door het vermogen onder te brengen in box 2 in uw bv. De staatssecretaris heeft laten weten dat hij het komende jaar scherp zal letten op het optuigen van ontwijkingsconstructies in box 3.

Legaal is niet moreel verwerpelijk

Hij merkt hierbij op dat u binnen de grenzen van de wet de voor u fiscaal voordeligste keuze mag maken. Wat door de wetgever is toegestaan, is niet moreel verwerpelijk, aldus de staatssecretaris. U kunt dus met een gerust hart onderzoeken of sparen in uw bv niet voordeliger voor u is. In het oktobernummer van BV Rendement las u alles over sparen in uw bv in verhouding tot de nieuwe vermogensrendementsheffing. Bent u abonnee, dan kunt u het artikel hier teruglezen. Bent u nog geen abonnee? Vraag dan nu een proefabonnement aan.

bron: Rendement.nl

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"
Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

Bericht ons!

Bel ons!