Skip to main content

Goedkoop een bv starten doe je in Nederland

30-03-2016 | Goedkoop een bv starten doe je in Nederland

Van de ontwikkelde Europese landen blijkt Nederland het aantrekkelijkste land om een onderneming te vestigen. Buitenlandse ondernemingen zijn in ons land flink goedkoper uit dan in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië.

Vergeleken met andere landen is Nederland vooral relatief voordelig als het gaat om de belastingen op zakelijk onroerend goed, het tarief voor elektriciteit en de vennootschapsbelasting. Voor ondernemingen die zich bezighouden met research & development (tools) is het Nederlandse vestigingsklimaat nóg gunstiger dankzij de fiscale faciliteiten op dit gebied. Dit komt naar voren uit een onderzoek (pdf) dat KPMG iedere twee jaar verricht naar de bedrijfskosten in de Verenigde Staten, Japan, Australië, Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Duitsland, Nederland en Mexico.

Belangrijkste kostenposten voor ondernemers

In het onderzoek zijn 27 soorten kosten in ogenschouw genomen waarmee ondernemingen in de bedrijfsvoering te maken krijgen, zoals de kosten van huisvesting, arbeid, transport, gas, elektriciteit en de fiscale kosten. De belangrijkste kostenpost blijven de loonkosten. De totale loonkosten zijn het laagst in Mexico, gevolgd door Canada, Italië en Nederland. Daarnaast vormen de kosten voor grond en gebouwen en de kosten voor nutsvoorzieningen een belangrijke factor.

bron: Rendement.nl

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"