Skip to main content

Opdrachtgever kan gerust zaken doen met zzp’er

20-01-2017 | Opdrachtgever kan gerust zaken doen met zzp’er

Opdrachtgevers kunnen met een gerust hart zaken doen met zzp’ers. Dat zegt staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën in een brief waarin hij zijn standpunt inzake het uitstel van de handhaving van de Wet DBA verduidelijkt.

Brief van Wiebes

De brief is onder andere gestuurd naar de SRA. Wiebes schrijft: “Als een opdrachtgever een zzp’er inhuurt en de Belastingdienst achteraf constateert dat er sprake is van loondienst, zal de Belastingdienst geen naheffing, boetes en correctieverplichtingen voor de loonheffingen opleggen. In dat opzicht kunnen opdrachtgevers dus met een gerust hart zaken doen met zzp’ers.”.

Implementatietermijn

Als de fiscus op een moment na 1 januari 2018 wel met handhaven begint en de implementatietermijn van de Wet DBA eindigt, dan zal dit op tijd en duidelijk worden aangegeven. “De Belastingdienst handhaaft ook dan niet over de periode van 1 mei 2016 tot in ieder geval 1 januari 2018, de duur van de implementatieperiode,” aldus Wiebes.

bron: FM

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"