Skip to main content

Belastingadvies

We volgen de ontwikkelingen op de voet

Maxol maakt graag het verschil. Wij verzorgen in overleg met u de aangiften voor - onder meer - de inkomstenbelasting, de vennootschapsbelasting en het successie- en schenkingsrecht. Maar belangrijker nog zijn de adviezen die wij geven.

Fiscaal en belastingadvies Rotterdam

We zijn belastingconsulenten

Fiscale vraagstukken

Fiscale wetgeving en belastingadvies: we weten hoe het moet

Belastingen worden door ondernemers veelal gezien als kostenpost. Vaak kan belasting bespaard worden, door gebruik te maken van de mogelijkheden die de wet biedt of door een ander fiscaal structuur te kiezen. Er zijn tenslotte twee alternatieven: Belasting betalen of belasting besparen. Maxol maakt graag het verschil. Wij verzorgen in overleg met u de aangiften voor - onder meer - de inkomstenbelasting, VpB oftewel de vennootschapsbelasting en het successie- en schenkingsrecht.

Maar belangrijker nog zijn de adviezen die wij geven. Van bedrijfsopvolging tot reorganisaties en van financiële planning tot en met projectontwikkeling staan wij u graag terzijde. Ook als het gaat om grensoverschrijdende belastingzaken.

We zijn er ook graag voor een “second opinion” met onze kritische blik naar adviezen die door andere organisaties zijn vervaardigd. Niet alleen kan dit snel en efficiënt gebeuren maar ook aanzienlijk in de prijs uitmaken.

Wat we voor u kunnen betekenen:

 • Kiezen / wijzigen van de ondernemingsvorm en de fiscale consequenties die zich daarbij uiten in de navolgende soorten belastingen: inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, dividendenbelasting en loonbelasting
 • Tevens zijn er aanverwante zaken zoals de fiscale behandeling van rekening courant verhoudingen, onderlinge doorbelastingen, etc.
 • Advies inzake de fiscale faciliteiten zoals: zelfstandigen- / startersaftrek, fiscale oude dagsreserve (FOR), lijfrente-structuren, meewerkbeloning, investeringsaftrek, etc.
 • Keuze vraagstukken, o.a.: auto privé of zakelijk, wel of niet op naam van kinderen zetten, wel of geen besloten vennootschap (BV) en wanneer / etc.
 • Fiscale vereisten bij een te maken keuze en de gevolgen van de gemaakte keuze. Houd er rekening mee dat een keuze vaker niet alleen louter op basis van fiscale motieven te nemen is. De keuze heeft eveneens vaak grote gevolgen op het juridisch terrein
 • Opzetten van (internationale) fiscale structuren

Neem contact op met ons
We helpen u verder

Internationaal

Belastingadviezen op het internationaal platform

Onze diensten zijn op het internationale platform divers. Ze lopen uiteen van het brengen van adviezen voor Nederlandse bedrijven in het buitenland (meer specifiek in het desbetreffende land), buitenlandse entiteiten over Nederlandse fiscale en (sociaal-) verzekeringstechnische situaties tot het tot stand brengen van (internationale) structuren voor Nederlandse cliënten. Wij zijn graag sparringpartner in het assisteren van opbouw in onze wereldwijde netwerk. Naast het Engels kunnen wij ook communiceren in het Duits.

Wij hebben uitgebreide expertise op onder meer de volgende gebieden:

 • opzetten en optimaliseren van internationale structuren
 • vaste inrichtingen
 • ex- en impatriates
 • 30%-regelingen
 • internationale uitzending van personeel en salary splits

Bij de uitvoering van onze fiscale werkzaamheden zijn wij gebonden aan het Reglement Beroepsuitoefening en de Bijzondere Gedragscode van de NOB. Beide regelingen zijn respectievelijk hier en hier in te zien.

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"