13-11-2014 | Vraag WBSO aan voor 30 november!

Begint u in januari met een innovatief project en wilt u hierbij profiteren van de speur- en ontwikkelingsaftrek (uit de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk, WBSO) en de research and development-aftrek (RDA), dan heeft u tot en met 30 november 2014 om dit aan te vragen.

De overheid wil u stimuleren om innovatief te zijn door u fiscale voordelen te bieden. Met de speur- en ontwikkelingsaftrek (S&O) kunt u besparen op de loonkosten van uw werknemers die zich bezighouden met innovatie. Dit voordeel heeft de vorm van een afdrachtvermindering: u hoeft minder loonheffingen af te dragen over het loon van uw Willie Wortels. Met de RDA-aftrek mag u andere kosten van het innovatieve project aftrekken van uw winst. Denk hierbij aan de kosten van prototypes of de aanschaf van onderzoeksapparatuur. De regering heeft voor 2015 maar liefst € 794 miljoen gereserveerd voor S&O en € 238 miljoen voor de RDA-aftrek

Vraag tijdig de beschikking aan bij RVO

Wilt u vanaf 1 januari 2015 profiteren van deze aftrekposten, dan moet u de aanvraag uiterlijk één maand voorafgaand aan de start van de werkzaamheden indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dat betekent dat u dus tot en met 30 november 2014 de tijd heeft om de aanvraag te regelen. Overigens kunt u RDA alleen aanvragen in combinatie met WBSO. U krijgt dan eerst een S&O-verklaring voor de WBSO, de RDA-beschikking komt daarna.

bron: rendement.nl

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"
Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

Bericht ons!

Bel ons!