12-03-2013 | De belastingaangifte goed controleren

Sinds 1 maart 2013 kun je de vooraf ingevulde aangifte gebruiken om je aangifte inkomstenbelasting 2012 te regelen. Heeft de Belastingdienst de aangifte voor je klaargezet, dan heb je hierover eerder een brief ontvangen. Je blijft wel zelf verantwoordelijk voor de gegevens, controleer de aangifte dus goed!

De vooraf ingevulde aangiften staan sinds 1 maart klaar voor controle. Als je het aangifteprogramma downloadt, heeft de Belastingdienst de aangifte inkomstenbelasting al gedeeltelijk voor je ingevuld. Deze gegevens krijgt de Belastingdienst van bijvoorbeeld je werkgever, een uitkeringsinstantie of de gemeente. De rest van de gegevens moet je zelf invullen. Zorg dus dat je alle papieren bij de hand hebt – zoals je jaaropgave(n) van de werkgever(s), de jaaropgave(n) van de bank(en) (hypotheek en saldi betaal- en spaarrekening(en) – om de aangifte te controleren en aan te vullen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de IB-aangifte 2012

Je blijft zelf verantwoordelijk voor de gegevens. Je mag er dus niet blindelings op vertrouwen dat de vooraf ingevulde gegevens kloppen. Als de Belastingdienst een fout heeft gemaakt en jij corrigeert die niet, ben je zelf verantwoordelijk. Het automatiseringssysteem van de fiscus geeft een seintje als je de gegevens aanpast. Een correctie kan daardoor voor de Belastingdienst reden zijn je aangifte nog eens extra goed te controleren. Zorg dus dat de wijzigingen correct zijn en pas op met eventuele typefoutjes.

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"
Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

Bericht ons!

Bel ons!