• Start
  • Actueel
  • 'Verklaring zakelijk gebruik bestelauto' uitsluitend via formulier

08-12-2011'Verklaring zakelijk gebruik bestelauto' uitsluitend via formulier

De Belastingdienst krijgt vragen over de ‘verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’. Een formulier waarmee u deze verklaring kunt afgeven, is eind 2011 beschikbaar op onze website.

Per 1 januari 2012 wordt voor bestelauto’s de 'verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto' ingevoerd. Een ondernemer, een particulier met resultaat uit overige werkzaamheden of een werknemer kan daarmee verklaren, dat hij met de bestelauto van de zaak geen enkele kilometer privé rijdt. Zo kunt u de bijtelling/onttrekking voor privégebruik vermijden. En hoeft u geen rittenadministratie bij te houden.

Gebruik voor het aangeven alleen het juiste formulier

De verklaring kunt u uitsluitend afgeven via een door ons beschikbaar gesteld formulier. Bent u een werknemer, dan stuurt u de verklaring in via uw werkgever. Dit formulier, en een toelichting van de regeling, zijn naar verwachting eind 2011 beschikbaar via onze website. Wij verzoeken u geen verklaringen of aanvragen met zelfgemaakte formulieren in te sturen.

 

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"