• Start
  • Actueel
  • Belastingdienst pakt gesjoemel met kassa's aan

23-03-2011Belastingdienst pakt gesjoemel met kassa's aan

Ondernemers die omzet manipuleren met zogenoemde afroommodules op hun kassa, riskeren een boete van 100% boven op de belastingaanslag.

Als u vrijwillig aangeeft op deze manier omzet te hebben verzwegen, dan is de boete beperkt tot maximaal 30% van de nog te betalen belasting. Mogelijk is uw boete slechts 5%, of krijgt u helemaal geen boete.

Eerlijke kassasystemen

Met een afroommodule kunnen ondernemers delen van hun omzet op de kassa aanslaan zonder dat het voor de Belastingdienst zichtbaar is. Wij beschikken over informatie dat verschillende leveranciers dit soort modules inbouwen. De FIOD ontdekte in de afgelopen jaren dat verschillende kassaleveranciers kassa's verkopen met zo’n afroommodule.

Steekproef

Uit een steekproef van de Belastingdienst onder gebruikers van deze kassa's bleek dat 15% van de mkb-ondernemers de omzet manipuleert. Bij coffeeshopeigenaren bleek 1 op de 3 ondernemers een deel van de omzet te verzwijgen. Eén coffeeshop verzweeg jaarlijks bijna een miljoen euro aan inkomsten.

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"
Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

Bericht ons!

Bel ons!