Boete voor het overnemen van parkeerkaartje

10-04-2015 | Boete voor het overnemen van parkeerkaartje

Gaat u wel eens met de auto naar een evenement of een zakelijke lunch, dan krijgt u te maken met parkeerkosten. Wees u ervan bewust dat het aannemen van een nog geldig, maar deels gebruikt parkeerkaartje strafbaar is. De rechter heeft bepaald dat u hier een boete voor kunt krijgen.

Het overnemen van parkeerkaartjes gebeurt regelmatig. Bij veel parkeergelegenheden betaalt u al snel meer dan strikt genomen nodig is. U moet bijvoorbeeld voor een uur betalen, ook al parkeert u maar 30 minuten. Attente automobilisten bieden hun nog geldige parkeerkaartje daarom nog wel eens aan ter overname aan de volgende. Maakt u dankbaar gebruik van zo’n vriendelijk aanbod, dan bent u volgens de rechtbank in Arnhem in overtreding en mag een parkeerwachter hiervoor een boete opleggen.

Parkeerbelasting verplicht betalen

Een automobiliste had een rechtszaak aangespannen omdat ze een boete kreeg voor het overnemen van een parkeerkaartje. De rechter oordeelde dat de boete van € 60 (€ 58 boete en € 2 verschuldigde parkeerkosten) terecht was opgelegd. De automobiliste had namelijk geen parkeerbelasting betaald terwijl ze wel parkeerde. Volgens de rechter moet parkeerbelasting per voertuig worden betaald. Daarom was de automobiliste schuldig en niet de oorspronkelijke eigenaar van het kaartje. Hij had immers al parkeerbelasting betaald.

bron: Rendement.nl

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"
Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

Bericht ons!

Bel ons!