Skip to main content

Aansprakelijkheid tijdens het bedrijfsuitje

14-06-2016 | Aansprakelijkheid tijdens het bedrijfsuitje

Gezellig samen op stap gaan met de hele organisatie is goed voor de onderlinge samenwerking. Een leuk bedrijfsuitje kan echter ook risico’s met zich meebrengen. Gaat het onverhoopt mis tijdens het abseilen, waterraften, bergbeklimmen of fietsen, dan kan de organisatie hiervoor aansprakelijk gesteld worden.

Deze tijd van het jaar is voor veel organisaties een goed moment om bedrijfsuitjes te plannen. Het is relatief rustig en het weer maakt dat doorgaans ook buitenactiviteiten op het programma staan. Bij zo’n bijeenkomst waar vooral gezelligheid en ontspanning voorop staan, is het echter wel van belang dat de werkgever ook de aansprakelijkheid en veiligheid in het oog houdt.

De werkgever heeft een zorgplicht bij het bedrijfsuitje

Bij een uitje waarbij de werkgever de activiteiten bepaalt, de activiteiten werkgerelateerd zijn en de deelname verplicht is, is de kans erg groot dat de organisatie aansprakelijk is als er een ongeluk(je) gebeurt. Besteedt de werkgever de organisatie van zo’n uitstapje uit aan een evenementenbureau, dan is de kans kleiner dat een ongeval wordt aangemerkt als een arbeidsongeval. De werkgever heeft echter wel een zorgplicht. Het is dus verstandig om ook bij uitbesteding van de evenementenorganisatie goed te controleren of het evenementenbureau genoeg ervaring heeft, de eventuele veiligheidsinstructies aan werknemers duidelijk overbrengt, of de gebruikte materialen van goede kwaliteit zijn en of er voldoende begeleiders aanwezig zijn.

bron: Rendement.nl

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"