• Start
  • Blog
  • Accountants en boekhouders steeds meer in de cloud

Accountants en boekhouders steeds meer in de cloud

Moderne Boekhouder

Steeds meer Nederlandse accountants en administratiekantoren stappen over naar de cloud. Het aantal cloudgebruikers verdubbelde in 2 jaar tijd van 37% naar 77%. Gek genoeg is kantoorautomatisering nog een ondergeschoven kindje. Hier loopt Nederland een stuk achter op het buitenland, dat concludeert de MKB Cloud Barometer 2015.

Sebastiaan de Jong, Business Director Cloud Solutions bij Exact: “Het verbaast ons dat veel Nederlandse accountants hun interne automatisering nog niet goed op orde hebben. We zien dat veel accountants met losse systemen werken, waardoor ze moeilijk gegevens naast elkaar kunnen leggen. Laat staan dat ze ze kunnen combineren. Om meer structuur te bieden aan de administratie van de accountant, zetten we bij Exact de komende tijd sterk in op het ontwikkelen van systemen die dat vergemakkelijken. Denk hierbij aan een CRM voor accountants en een uitbreiding van onze financiële dashboards.”

Efficiënt in accountancy en boekhouden

De MKB Cloud Barometer is een jaarlijks internationaal onderzoek van Exact en KPN. Dit jaar laat de Cloud Barometer zien dat accountants in Nederland in technologisch opzicht flink verder zijn dan die in omringende landen en de VS. ‘Efficiënter werken’ is hierbij een belangrijke drijfveer. Maar liefst 86% van de Nederlandse accountants ziet dit als een voordeel van het gebruik van online software. Twee andere belangrijke factoren zijn ‘meer controle’ (41%) en ‘online samenwerken met de klant’ (40%). Ook kostenbeheersing en flexibiliteit scoren hoog.

Minder efficiënt op kantoor

Gezien de populariteit van de cloud zou je verwachten dat Nederlandse accountants en administratiekantoren een toonbeeld van efficiency zijn. Maar dat beeld klopt niet helemaal, onthult de MKB Cloud Barometer. Slechts 9% van de Nederlandse accountants gebruikt 1 geïntegreerd systeem voor backoffice (administratie) en front-office (verkoop, marketing, ondersteuning), ten opzichte van 32% in het buitenland. Ook is de eigen administratie vaak nog verdeeld over verschillende softwaretoepassingen. Hierdoor zijn meestal extra administratieve handelingen nodig. Dat kost extra tijd en gaat vaak ten koste van de kwaliteit.

bron: onlineondernemen.nl

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"