Fiscale vraagstukken en belastingadvies: we weten hoe het moet

Belastingen worden door ondernemers veelal gezien als kostenpost. Vaak kan belasting bespaard worden, door gebruik te maken van de mogelijkheden die de wet biedt of door een andere fiscale structuur te kiezen. Er zijn tenslotte twee alternatieven: Belasting betalen of belasting besparen. Maxol maakt graag het verschil. Wij verzorgen in overleg met u de aangiften voor - onder meer - de inkomstenbelasting, de vennootschapsbelasting en het successie- en schenkingsrecht. Maar belangrijker nog zijn de adviezen die wij geven. Van bedrijfsopvolging tot reorganisaties en van financiële planning tot en met projectontwikkeling staan wij u graag terzijde. Ook als het gaat om grensoverschrijdende belastingzaken.

Belastingadviezen op het internationaal platform

Onze diensten lopen op het van internationale platform uiteen van het brengen van adviezen voor Nederlandse bedrijven in het buitenland (meer specifiek in het desbetreffende land), maar ook buitenlandse entiteiten over Nederlandse fiscale en (sociaal-) verzekeringstechnische situaties tot het tot stand brengen van (internationale) structuren voor Nederlandse cliënten. Wij zijn graag sparringpartner in het assisteren van opbouw in onze wereldwijde netwerk. Naast het Engels kunnen wij ook communiceren in het Duits.

Wij hebben uitgebreide expertise op onder meer de volgende gebieden:

  • opzetten en optimalisatie internationale structuren;
  • vaste inrichtingen;
  • ex- en impatriates;
  • 30%-regelingen;
  • internationale uitzending van personeel en salary splits;

We zijn er ook graag voor een “second opinion” met onze kritische blik naar adviezen die door andere organisaties zijn vervaardigd. Niet alleen kan dit snel en efficiënt gebeuren maar ook aanzienlijk in het prijs uitmaken.

Maxol Finance Services is uw belastingadviseur

  • Kiezen / wijzigen van de ondernemingsvorm en de fiscale consequenties die zich daarbij uiten in de navolgende soorten belastingen: inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, dividendenbelasting en loonbelasting. Tevens zijn er aanverwante zaken zoals de fiscale behandeling van rekening courant verhoudingen, onderlinge doorbelastingen, etc.
  • Advies inzake de fiscale faciliteiten zoals: zelfstandigen/starters-aftrek, fiscale oude dagsreserve, lijfrente-structuren, meewerkbeloning, investeringsaftrek, etc.
  • Opzetten van (internationale) fiscale structuren.
  • Keuze vraagstukken, o.a.: auto privé of zakelijk / wel of niet op naam van kinderen zetten / etc.
  • Fiscale vereisten bij een te maken keuze / gevolgen van een keuze. Houd er rekening mee dat een keuze vaker niet alleen louter op basis van fiscale motieven te nemen is. De keuze heeft eveneens vaak grote gevolgen op het juridisch terrein.

Bij de uitvoering van onze fiscale werkzaamheden zijn wij gebonden aan het Reglement Beroepsuitoefening en de Bijzondere Gedragscode van de NOB. Beide regelingen zijn te hier en hier in te zien.