Tips voor je boekhouding

Tips voor je boekhouder

Bespaar tijd en geld: tips voor je boekhouding. Sommige eigenaren van kleine bedrijven (MKB, ZZP'ers) zien hun boekhouding als een zware taak die hen van de dagelijkse werkzaamheden, hun core-business, af houd. Het maakt zelfs sommigen zenuwachtig.U hoeft niet geïntimideerd of verveeld te worden voor een deugdelijke adminisratie en een correcte boekhouding. Succesvolle ondernemers hebben geen negatieve mening over boekhouding.

Ze hebben een paar elementaire procedures met betrekking tot het papierwerk gewoon goed geregeld door de boekhouding eigen te maken en ze hebben het onder controle. Door dit te doen, besparen ze tijd, geld en een hoop stress. Volg deze basisstappen om controle te krijgen - en blijf het overzicht houden - van de boekhouding van uw bedrijf:

1. Gebruik boekhoudkundige software, zoals bv. Reeleezee, Exact, Davilex en er zijn er nog veel meer. Online en offline. Maak een keuze van vergelijkbare kant en klare software-pakketen. Wees niet al te zuinig met uw keuze. Raak op zijn minst vertrouwd met de software: Invoeren van gegevens, boeken van facturen, bank / kas, ed. Bij sommige pakketen zou u zelfs CRM modulen kunnen gebruiken om al uw relaties en sales in te voeren. Vervolgens kiest u een van de vijf manieren om het te behouden:

A. Doe het zelf. Neem een boekdoud software en besteed elke week tijd, voer de gegevens in zoals, facturen (in- en uitgaande), bonnen, urenregistratie, rittenregistratie, ed. Als u eenmaal achter loopt met het invoeren van transacties, kan het moeilijk zijn in te halen. Dit gebeurt meestal wanneer de meeste mensen bankafschriften of kwitanties in een doos gooien en aarzelen. Als dit gebeurt, zul je meestal eindigen met wat we in optie E hieronder hebben beschreven.

B. Werk of huur een familielid in voor het boeken. Van een toezichthoudende rol en van interne controle oogpunt uit, is het nog steeds van cruciaal belang voor een elementaire kennis van de software en de procedures.

C. Huur een student (stagiaire) in. Studenten zijn meestal zeer betaalbaar. Alleen niet vergeten de student niet te veel vrijheid te geven met betalingen. Hoewel de student tot op bepaalde hoogte zelfstandig kan draaien is het wederom belangrijk dat ze goed onder toezicht en controle werken.

D. Huur een plaatselijke boekhouder in voor de diensten die u nodig hebt voor de planning en belastingaangifte aan het eind van het jaar. Een boekhouder zal zeker meer met een deskundige oog (dan jij of een familielid) te werk gaan. Maar uw kosten zullen toenemen. Een slimme strategie is om te onderhandelen over een vaste maandelijkse vergoeding om verassingen te voorkomen.

E. Betrek uw boekhouder voor al uw financiele administratie, inclusief BTW preparaat. Dit gebeurt meestal als u uw administratie overdraagt in een puinhoop (schoenendoos). Hoewel dit misschien de duurste optie lijkt, zal uw boekhouder waarschijnlijk als de meest deskindige in staat zijn om het werk snel en efficiënt te realiseren. Een ander voordeel van het gebruik van een boekhouder is uiteindelijk dat je vertrouwen hebt en weet dat het werk goed is gedaan.

2. Scan uw facturen, bonnen, visitekaartjes en andere belangrijke papieren in.

3. Scheidt persoonlijke rekeningen van zakelijke. Niet mengen de twee! Het gescheiden houden van persoonlijke en zakelijke bankrekeningen en credit cards zal uw boekhouding veel gemakkelijker maken en bijdragen tot het behoud van uw “corporate sluier” als een formele entiteit.

4. Voorkom, het liefst contanten betalingen. In plaats daarvan maak gebruik van uw bankpas of creditcard. Het komt vaker voor dat als je met contant geld inkopen doet dat je soms het spoor verliest en zo een mogelijke afschrijving. Als je geld pint uit een geldautomaat, noteer het doel van deze uitgave.

5. Ga papierloos. Het opslaan van fiscale documenten gedurende ten minste zeven jaar kan een gedoe zijn. Uiteindelijk kom je altijd plek te kort. We weten het. Een andere optie is de aanschaf van een klein brandvrije kluis om belangrijke persoonlijke documenten (paspoort, levensverzekeringen, etc.) samen met een regelmatige back-up van uw boekhoudsoftware en belastingaangiftes op een flash drive op te slaan. Voor extra bescherming van gegevens, overweeg dan off-site fysieke opslag of online opslag van gegevens voor deze records en gescande bestanden.

6. Rittenadministratie bijhouden. Het bijhouden van een geschreven verslag van al uw zakelijke, charitatieve en medische kilometerstand kan een pijn zijn. Kijk naar een GPS (satelliet-) ondersteunde dienst, telefoon applicatie, of een softwareprogramma.

7. Ontmoet uw boekhouder minstens tweemaal per jaar. Controleer uw businessplannen, financiële, fiscale stortingsbedragen, payroll procedures en fiscale strategieën. De kosten van de belastingen zijn te hoog om uw plannen aan het toeval overlaten. Slechts een paar minuten op een regelmatige basis kan duizenden euro’s redden. Vergeet ook niet dat juist uw boekhouder degene moet zijn die met strategieën en ideeën in deze vergaderingen komt. Als u degen bent die met strategieën en ideeën komt en uw boekhouder heeft geen bijdrage op dit gebied, dan heb je waarschijnlijk de verkeerde boekhouder.

Zoek een boekhouder die op regelmatige basis met ideeën en strategieën naar u komt. Zoek iemand met hart voor uw zaak!

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"
Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

Bericht ons!

Bel ons!