• Start
  • Blog
  • ZZP’er en Pensioen anno 2016 / 2017

ZZP’er en Pensioen anno 2016 / 2017

ZZP DBA VAR

Alleen 1 op 3 drie van alle ZZP’s maken gebruiken van € 1. 450.- belastingvoordeel. De rest laat het liggen. Want ze weten te weinig van pensioenoplossingen! De meeste ZZP’ers maken nauwelijks gebruik van de fiscale regeling die sparen voor pensioen aantrekkelijk maakt. Zelfstandige ondernemers laten hierdoor ongemerkt honderden tot duizenden euro’s aan belastingvoordeel liggen.

Deze regeling is al aantrekkelijk vanaf een inkomen van 1.000 euro per maand. Ruim 70 procent van de zzp’ers is hier echter niet van op de hoogte. Dit komt naar voren uit onderzoek van ZZP Pensioen.

Onbekend met pensioenoplossingen?

Zzp’ers geven in het onderzoek aan weinig te weten over de diverse pensioenoplossingen. Slechts vijftien procent van de ondervraagde ondernemers beoordeelt zijn eigen kennis op dit thema als ‘goed’. Als er al wordt gespaard voor het pensioen, dan doen zzp’ers dat vooral door af te lossen op hun hypotheek of geld op een spaarrekening te zetten.

Jaarruimteregeling vaak onbenut

Een ruime meerderheid van de zzp’ers (70 procent) is niet of nauwelijks bekend met de zogenaamde jaarruimteregeling. Binnen deze regeling is het mogelijk om een bedrag in te zetten voor extra pensioenopbouw. Dat bedrag kan vervolgens worden afgetrokken van het inkomen bij de belastingaangifte. Dit is al voordelig voor een jaarinkomen van 12.000 euro en hoger. Van de ondervraagde zelfstandigen maakt 29 procent gebruik van deze regeling, onder meer via ZZP Pensioen. Stichting ZZP Pensioen zegt het volgende hierover: "Zzp’ers laten op grote schaal geld liggen bij de Belastingdienst. Dat is natuurlijk heel erg zonde. De gemiddelde zzp’er verdient 38.000,- per jaar. Dan gaat het om een jaarlijks belastingvoordeel van circa 1.450 euro. We roepen alle zzp’ers dan ook op om hun jaarruimte te berekenen en daar vervolgens gebruik van te maken."

Op de website van ZZP Pensioen kunnen zelfstandigen in enkele minuten hun jaarruimte berekenen met de rekentool. Anders dan bij traditionele pensioenproducten kan een ondernemer zelf kiezen hoeveel hij op welk moment inlegt. Er is dus geen verplichte maandelijkse inleg.

Voor meer informatie kunt u kijken op: ZZP Pensioen

bron: Brisk

Maxol Finance Services
"Onze ervaring op het gebied van fiscale, administratieve, financiële dienstverlening is uw garantie van een goede samenwerking!"
Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

Bericht ons!

Bel ons!